Houthaven

Lieven de Key bouwt de komende jaren 275 huurwoningen in de Houthaven. De appartementen komen op verschillende eilanden in de Houthavens. Het grootste deel van deze woningen is voor woonstarters van 18 tot 27 jaar. Het eerste gebouw ‘Afzelia’ bestaat uit 41 appartementen, voornamelijk gezinswoningen.

Ook voor bewoners met een smalle beurs

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld hun boomstammen losten, ontstaat nu langzaam een aantrekkelijke nieuwe wijk met eilanden, de nieuwe Houthaven. De bouw van de Houthaven is in volle gang en duurt tot 2025. De nieuwe buurt grenst aan de Spaarndammerbuurt. Op loopafstand vind je het Westerpark, leuke winkels, eettentjes en Theater Amsterdam. Er komen zowel koop- als huurwoningen in de Houthaven. Door het bouwen van sociale huurwoningen in deze relatief dure wijk wordt wonen hier ook mogelijk voor huurders met een smalle beurs.

  • Afzelia – in aanbouw, oplevering voorjaar 2021
  • Lariks – start bouw 2021, oplevering 2022
  • Mahonie – start bouw start bouw 2022, oplevering 2023
  • Meranti – start bouw najaar 2023, oplevering najaar 2025

Verbinding is hét thema in de Houthaven

Het gaat dan om de verbinding tussen de nieuwe Houthaven en de oude Spaarndammerbuurt. Maar het gaat ook om verbinding tussen bewoners, zowel binnen de woongebouwen als tussen huurders en kopers in de Houthaven. Bewoners worden betrokken bij het vormgeven van de directe woonomgeving. Daarom starten we vroeg met de werving van onze toekomstige huurders en zoeken wij actief de verbinding op met de buren.

Meer weten over de woningen van Afzelia? Klik dan hier.
Meer weten over de woningen van Lariks? Klik dan hier.
Meer weten over de woningen van Mahonie? Klik dan hier.
Meer weten over de woningen van Meranti? Klik dan hier.

Lieven de Key kijkt terug op een kwart eeuw ontwikkelen in de Houthaven

Een kwart eeuw geleden werd de eerste hand gelegd aan de planvorming van de Houthaven. Toen nog een terrein met oude bedrijven en houtveemen. Nu wordt het laatste eiland bebouwd en is er al volop leven in de Houthaven. Lieven de Key kijkt met trots terug op deze periode en naar haar bijdrage in deze ontwikkeling. En kijkt met grote verwachting naar de realisatie van woongebouw Meranti, ons sluitstuk in de Houthaven.
Bekijk de video waarin vanuit drie perspectieven naar de ontwikkeling van en het leven in de Houthaven en de rol van Lieven de Key daarin. Met Co Stor (oud-projectdirecteur Houthaven), Rienk Postuma (manager ontwikkeling van Lieven de Key) en bewoner Storm.