Woongebouw Afzelia,

De keuze voor de naam van het gebouw is geen toeval en past bij het thema van het Houthaven-eiland waarop het staat. "Stoere jongens" is het eilandthema van Wiborgeiland.

De houtsoort Afzelia is een zeer sterke hardhoutsoort, die gebruikt wordt voor de bouw van schepen. Het thema ‘Stoere jongens’ komt ook terug in de bouwstijl van het gebouw. Deze lijkt op de lange rij pakhuizen, die je ook aan de grachten van de Amsterdamse binnenstad kunt vinden.

Woningen Afzelia vanaf september 2020 op WoningNet

De woningen worden in het voorjaar van 2021 opgeleverd. Lieven de Key heeft 15 woningen van Afzelia toegewezen aan gezinnen uit de Spaarndammerbuurt. In september komen de overige woningen op WoningNet. Doorstromers kunnen op de woningen reageren. In de tweede helft van het jaar kunnen de toekomstige bewoners elkaar leren kennen en meedenken over de inrichting van de directe omgeving van het gebouw.

De woningen van Afzelia

*Type A1 is niet geschikt voor gezinnen.

Klik op de link voor een impressie van de woning. Het interieur van de woning is ook een impressie en wordt niet meegeleverd bij de woning. De huurprijs van alle woningen bedraagt €737,14 (exclusief servicekosten, prijspeil 2020). Inschatting van de servicekosten is €40 per maand. Voor deze woningen is geen huurtoeslag mogelijk.

Kom ik in aanmerking?

  • Je woont samen met minimaal 1 kind onder de 18 jaar
  • Het gezinsinkomen is €31.551,- tot € 43.574,-

Meer informatie?

Ga naar de vraag & antwoordpagina voor de meest gestelde vragen.

Wat gebeurt er tot aan de oplevering?

  • Juli 2020 - Toewijzing 15 woningen voorrang gezinnen Spaarndammerbuurt
  • September 2020 - aanbieden overige woningen via Woningnet
  • November 2020 - 1e bewonersbijeenkomst ‘Woonafspraken/inrichting woonomgeving’
  • Januari 2021 - 2e bewonersbijeenkomst ‘Alles rondom de Verhuizing’
  • Voorjaar 2021 - Oplevering van de woningen

Meer informatie over het project Houthaven: