Twee onderzoeken met verschillende inzichten

Ons onderzoek is uitgevoerd door een onafhankelijk, gespecialiseerd onderzoeksbureau. Ook de Brandweer heeft onderzoek gedaan naar de brand. Deze twee onderzoeken zijn op 6 maart verschenen (Crisislab en Brandweer Amsterdam). Volgens beide onderzoeken voldoen de woongebouwen Riekerhaven en het vergelijkbare woongebouw op de Zuiderzeeweg aan alle wettelijke brandveiligheidseisen. De onderzoekers hebben verschillende nieuwe inzichten over hoe Riekerhaven en Zuiderzeeweg brandveiliger kunnen worden gemaakt. We zijn in gesprek met de Gemeente en de Brandweer over welke maatregelen we het beste kunnen nemen. We vinden het heel vervelend voor onze bewoners dat we daarover nu geen duidelijkheid kunnen geven.

Bewoners kunnen veilig blijven wonen

Door alle maatregelen kunnen onze bewoners van Riekerhaven en Zuiderzeeweg veilig blijven wonen. Dat is ook de conclusie van beide onderzoekers. We hebben de afgelopen periode de brandveiligheid op Riekerhaven en Zuiderzeeweg gecontroleerd en verbeterd door de volgende maatregelen:

  • Rookmelders in de woningen zijn gecontroleerd en gemaakt;
  • Er zijn rookmelders geplaatst in de gangen en vluchtwegen;
  • We gaan binnenkort gekoppelde rookmelders plaatsen tussen jouw gang en woning;
  • We hebben spullen uit vluchtwegen verwijderd en met bewoners overlegd;
  • We hebben brandwachten ingezet die 24/7 jullie woongebouw controleren. De brandwachten blijven we inzetten totdat we weten hoe we Riekerhaven brandveiliger kunnen maken;
  • Brandwerende afwerkingen van leidingwerk zijn gecontroleerd en waar nodig verbeterd;
  • Deuren en doorvoeringen zijn gecontroleerd en waar nodig gemaakt.

Alle bewoners zijn geïnformeerd

We hebben alle bewoners geïnformeerd. Als er meer duidelijk is over de te nemen maatregelen, dan brengen we onze bewoners daarvan op de hoogte.

Ben je bewoner van Riekerhaven of de Zuiderzeeweg en heb je vragen?

Loop gerust binnen op een van onze beheerkantoren of bel met Lieven de Key via (020) 6214 999.