In Amsterdam en Diemen kun je reageren op een sociale huurwoning van Lieven de Key als je staat ingeschreven bij MijnDak. Inschrijven kost eenmalig € 50,- Jaarlijks betaal je € 8,- verlengingskosten.

Sociale huurwoningen zijn woningen met een netto huur tot € 879,66 (prijspeil 2024) per maand.

Stap 1: juiste gegevens

Je inkomen en de samenstelling van je huishouden bepalen voor welke woning met welke huurprijs je in aanmerking komt (Passend toewijzen). Zorg ervoor dat je gezamenlijk inkomen en gezinssamenstelling goed geregistreerd staan bij MijnDak of Woonservice.

Stap 2: bezichtigen

Sta je op de lijst bij de hoogst genoteerde kandidaten? Dan krijg je een uitnodiging van Lieven de Key voor een bezichtiging. Reageer je niet of te laat dan vervalt de aanbieding.

Stap 3: reactie doorgeven

Uiterlijk op de tweede dag na de bezichtiging moet je voor 12.00 uur laten weten aan MijnDak of Woonservice of je de woning wel of niet wilt accepteren. Elke zelfstandige sociale huurwoning van Lieven de Key voldoet bij een nieuwe huurder aan bepaalde kwaliteitseisen, deze lees je hier.

Bij het accepteren van een woning krijg je gratis automatisch een nieuwe inschrijving.

Stap 4: documenten uploaden

Heb je de woning geaccepteerd en ben je als eerste kandidaat geëindigd? Dan kun je de woning huren als je aan alle voorwaarden voldoet. Op dat moment is je inschrijving geblokkeerd, je kunt dan niet op een andere woning reageren.

Om te controleren of je voldoet aan de voorwaarden moeten we wat gegevens controleren. Je krijgt van ons een e-mail met inloggegevens voor je account bij Lieven de Key. Je krijgt ook een link waar je binnen twee werkdagen de volgende informatie en documenten kunt invullen en uploaden:

 • Verklaring kandidaat (Deel I) en Verhuurdersverklaring (Deel II). Deel I is verplicht, deel II is alleen nodig wanneer je een zelfstandige huurwoning achterlaat.
 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) (als je nu niet in Amsterdam woont) met daarop vermeld je historische adressen , het aantal inwoners op je huidige adres, je burgerlijke staat en (indien van toepassing) de aanwezige kinderen. Dit document kun je opvragen bij je huidige gemeente.
 • Inkomensverklaring van de Belastingdienst (het document mag niet ouder dan twee jaar zijn)

Geen inkomen? Ook hiervan hebben we een inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig.

Stap 5: huurovereenkomst digitaal tekenen

Zijn de documenten goedgekeurd? Dan ontvang je een e-mail met een link waar je de volgende stappen doet:

 • De huurovereenkomst digitaal ondertekenen.
 • Een naamplaatje bestellen.
 • Lid worden van huurderskoepel Arcade (optioneel).
 • Een onderhoudsabonnement afsluiten (optioneel).
 • Lieven de Key toestaan om de huur maandelijks af te schrijven van je rekening.
 • De eerste betaling direct online overmaken met iDEAL.

De eerste betaling bestaat uit:

 • de eerste bruto maandhuur (als de huur na de 14e van de maand ingaat dan betaal je ook de huur van de maand erop);
 • een waarborgsom. De hoogte hiervan staat vermeld in de advertentie van de woning;
 • administratiekosten van €16,50.

Stap 6: welkomstgesprek

Na het tekenen en het succesvol afronden van de eerste betaling krijg je een e-mail met een uitnodiging voor het welkomstgesprek. Tijdens het welkomstgesprek heet een beheerder van Lieven de Key je welkom in je nieuwe woning en krijg je de sleutels. Je loopt samen met hem of haar de woning door waarbij er ruimte is voor vragen. Daarna kun je de nieuwe woning betrekken.