Noorderkwartier,

Samen met Czan en BAM heeft Lieven de Key 388 sociale huurwoningen in Amsterdam-Noord ontwikkeld voor studenten en jongeren met maatschappelijke ondersteuning. De studio's zijn in 2021 opgeleverd.

Toplocatie: uitstekende bereikbaarheid met uitzicht over Waterland en Houthaven

Noorderkwartier is om meerdere redenen een aantrekkelijke plek voor studenten en jongeren. "De hoogbouw telt zestien verdiepingen en alle studio’s hebben een eigen badkamer en keuken. De uitstekende bereikbaarheid met ov en het indrukwekkende uitzicht over de groene, waterrijke omgeving van Amsterdam maakt van Noorderkwartier een toplocatie.

Het woongebouw is ook nog dichtbij diverse voorzieningen zoals supermarkten, sportscholen en een bioscoop," vertelt Richard Hovers, projectleider Noorderkwartier bij Lieven de Key.

Een plek om te wonen, ontmoeten en leren

Studenten hebben naast hun studie behoefte aan sociaal contact in hun leefomgeving. Om dit te faciliteren zet Lieven de Key in op persoonlijke ontwikkeling. De nieuwe bewoners kunnen de beheerder van Lieven de Key ondersteunen als ‘studentbeheerder’ en een bewonersvereniging oprichten die sociale activiteiten organiseert en bewoners vertegenwoordigt. Lieven de Key en de Amsterdamse Studentenunie ASVA begeleiden de bewoners hierbij. Studentbeheerders krijgen in ruil voor de ondersteuning huurkorting.

Daarnaast zijn er gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasserette, een koffiestation en een groene binnentuin met moestuintjes. Lies Buddingh, programmamedewerker woonconcepten vertelt hier meer over: "Wij willen bewoners in hun kracht zetten in onze woongebouwen. In het Noorderkwartier zetten sommige studenten en jongeren misschien wel hun eerste stap in een eigen woning in Amsterdam. Daarom willen we van deze plek een fijne, veilige en vooral gezellige thuisbasis maken voor ontmoeting én persoonlijke ontwikkeling."

Naast studenten gaan in dit woongebouw ook jongeren wonen met maatschappelijke ondersteuning. Lieven de Key werkt samen met Amsterdamse zorgpartijen die deze jongeren begeleiden.

Doorstroming bevorderen, nieuwe studenten een kans geven

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: "De woningen zijn toegewezen op volgorde van opgebouwde inschrijfduur op Studentenwoningweb. Schrijf je daarom snel in. Wanneer studenten een campuscontract krijgen, raden wij ook aan meteen om bij MijnDak in te schrijven. Op die manier bouwen studenten en jongeren inschrijfduur op voor de volgende woning na hun studie. Het woonconcept Noorderkwartier is mooi en draagt bij aan de ambitie van Lieven de Key om Amsterdam toegankelijk te houden voor jonge woonstarters met een kleine beurs. Zo dragen wij ook bij aan de dynamiek van de stad door doorstroming te bevorderen zodat nieuwe studenten een kans krijgen om in Amsterdam te wonen."

Meer informatie

  • In de video over het Noorderkwartier vertellen projectleider Richard Hovers en woonconceptontwikkelaar Lies Buddingh over het gebouw en het idee erachter
  • Ontdek alles over de woningen in het Noorderkwartier
  • Bekijk de woningen in 360 graden

Interesse?

De woningen zijn beschikbaar via Studentenwoningweb.